Kutil täitus esimene eluaasta

Ja ongi see väike pätt aastane, küll see aeg möödub kiirelt. Arsti juures sai ka mõõdud võetud, kaaluks 8480 grammi mis on endiselt alla normi kuid viimase pooleteist kuu kohta veidi üle 400 grammi juures on juba kõva edusamm. Pikkuseks mõõdeti 75 cm ehk pikkus jäi samaks kuigi ma ise kahtlustan, et tglt on ta cm või kaks pikem. Poiss hakkas mõõtes jubedalt siplema ning selg oli kaardus kui näit sai võetud. Aga ega need numbrid nii surmava tähtsusega olegi. Muidu on laps igati terve ning arenguga joone peal.
Iseseisvalt veel ei kõnni, tugede najal laseb aga hoolega ringi. Vaikselt kogub julgust, et iseseisvalt seista. Diivani peal on vähe julgem, eks ta teab, et seal on pehme põhi ootamas. Põrandal olles eelistab end õrnalt aga veel kuskile vastu toetada. Samas selle ringi lippamisega aega veel on, iga laps areneb ometigi omasoodu.
Enamus ajast teeb ta nüüdseks päevas ühe uinaku, vahest eksib kaks ära. Samas öösel võib veel päris tihti ärgata. Kui veab siis peab üks-kaks korda end voodist välja vedama kuid tihtilugu see asi nii roosiline pole. Ootan juba seda aega kus ta ilusti terve öö magaks, sest endal on vahest pool päeva paras surnu tunne peal.
Söömine edeneb ilusti, poiss on meie toidust päris palju huvitatud, nii et aeg ajalt saab nii üht koma teist mekkida. Suuremas osas on endiselt püreede peal kuna tean, et seal on kõik vajalikud ained olemas. Tänu ta kaalu muredele olen suht hell kogu selle söömise osas.
IMG_20191019_161155.jpg
Pidasime kodus väikse peo maha. Sai mõned lähedasemad inimesed kutsutud ning üldiselt oli tore päev. Suurt ja uhket pidu ei näinud mõtet pidada, küll need ajad ka tulevad kus saab peast halliks minna neid korraldades.
Käisin koogiga ka töö juures teisi üllatamas.
IMG_20191016_120417
Muidugi endal jäävad kõik maiustamised ära kuid teistele võib sellegi poolest heameelt teha.

Leave a comment