Dukan- esimene kuu

Me oleme esimese kuu üle elanud. Tglt ei saa seda üleelamiseks nimetada kuna kõik on lihtsamast lihtsam olnud. Hetke seisuga oleme siis teises etapis kus on lubatud graafiku alusel tarbida valke ja aedvilju. Valgu päevad on endiselt sellised lihtsamad kus eriti kokata ei viitsi, kana maitsestan ja viskan ahju ning põhimõtteliselt asi sellega piirdub. No ok teen ka erinevaid omlette ja aeg ajalt küpsetan saia. Aedvilja päevadel selle eest on maailm valla ning tekib kohe tahtmine midagi huvitavat lauale panna.
IMG_20191005_174454
Tänane õhtusöök, nagu mulle öeldi ei näe just isuäratav välja kuid maitse on üle kõike. Hautasin pannil kanamaksa porgandi ja sibulaga. Kurgi-tomati salat Kreeka jogurtiga ning enda tehtud sai.
IMG_20191003_115904
Omlett makraga ning kurk ja tomat tilliga. Ma ei tea miks kuid makraga omlett on minu meelest üle prahi, vahest hakin ka tomatit sisse. Olen veel ka tuunikalaga omletti teinud. Kui värske kraam kõrvale jätta saab väga vabalt ka valgu päeval süüa.
IMG_20190917_213303
Pitsa, põhi oli kaerakliidest ja munast (ehk oli midagi veel lisatud) peale panin tomatit, paprikat, suitsukana ning kodujuustu. Üllatavalt hea oli ning kõht sai vähesest väga täis.
IMG_20190915_183127
Püreesupp lillkapsast, brokolist, porrust ja Kreeka jogurtist. Muidugi sai karrit ja tilli kasutatud. Kõrval on kanamaks sibulaga ja peedisalat küüslauguga. Püreesupp on üldse üks hea asi, eile alles sõime seda ahjukanaga. Meespool kes muidu lillkapsast ei söö on nõus isegi kulbitäie nahka pistma.
Veel oleme teinud hautatud kapsast ja täidetud suvikõrvitsat. Lähiajal tahaks lasanjet teha jne. Veisehakklihaga on mul näiteks kahetised tunded. Oleme seda poest valmis kujul ostnud, pakil on küll kirjas 100% veiseliha kuid kes seda teab mis seal tegelikult sees on. Ühekorra oli nii rasvane, et ma suure vaevaga sõin.

Huvitaval kombel “tava” toidu järgi väga nagu ei isutagi enam. Vahest tuleb mingi äkk-isu kuid see möödub õige pea. Üks päev tahtsin näiteks spagette. Meil oleks küll võimalik neid valmistada, sest poes müüakse želatiinil valmistatud versiooni kuid 200 grammi eest 2,50 maksta ei tundu ahvatlev. Või siis pole isu nii suur lihtsalt olnud.
Enesetunne on hea, kõht on täis ning millegi üle kurta pole. Kuu ajaga oleme 9,3 ja 8,4 kilo alla võtnud. Mis on päris hea tulemus, kaalume end iga hommik ja huvitav on jälgida mismoodi kaal liigub. Vahest võib see mitu päeva paigal seista siis järsku 700 grammi alla minna, järgmine päev 100-200 grammi ja sellest järgneval tuleb midagi juurde jne. Sellist ühtlast langemist pole, pigem on seisak, seisak, seisak ja põmm kaal on kadunud.

Nii et peame ilusti vastu ning lähme aga edasi.

Leave a comment